venkovská usedlost

Přízemní roubená chalupa orientovaná ke komunikaci a vystavěná na kamenné podezdívce. Má roubený věnec z vaznic a hrázděným štítem. Roubené přízemí je zcela novodobé, zachovávající tradiční trojdílné dispoziční řešení (oboustranně obytné), s připojenou roubenou verandou, s nárožními vazbami roubení na zámky. Ze staršího jádra domu byl na novostavbu přenesen roubený věnec polopatra a zřejmě celý původní krov sedlové střechy s hrázděným štítem. Nárožní vazby roubeného věnce jsou na zámky, spodní trám je profilován okosy ve tvaru oslích hřbetů. Hrázděný štít, hustě síťovaný drobnými kosočtverci v různě velkých čtvercových plochách, je členěn na dvě části dřevěnou profilovanou římsou ve výšce stolice, která má ve štítu ležaté sloupky. Tři nově osazená dvoudílná dvoukřídlá okna ve štítu (resp. jen jedno okno ve vrcholu) mají profilované parapetní a nadpražní římsy. Sedlová střecha domu je kryta novým šindelem. Západní stranu dvora uzavírá starší stodůlka s rámovou bedněnou konstrukcí. Zcela novodobý roubený dům s dochovaným hodnotným starším jádrem představovaným roubeným věncem s hrázděným štítem a zřejmě původním krovem sedlové střechy z druhé poloviny 18. století.