měšťanský dům

Řadový, šířkově disponovaný, zděný jednopatrový dům o 5 (v přízemí 4) osách má nízkou sedlovou střechu se 3 zděnými vikýři. Starší plechová krytina byla nahrazena taškami. Obdélná okna vikýřů jsou rámována dvojicí pilastrů, segmentovým štítkem s mušlovým motivem v tympanonu a s obeliskem na vrcholu. Fasáda je kromě profilované hlavní římsy členěna po celé výšce na rozích budovy a z obou stran 2. osy rustikovanými lizénami. Mezi 1. a 2. osu byla vložena obdélná výplň lemovaná provazcem (dolní polovina zrušena výkladem), dnes odstraněná. Okna v 1. patře jsou rozmístěna v rytmu 1, 1, 1, 2, jsou bez šambrán, zdobená keramickou obdélnou suprafenestrou s mušlí uprostřed a parapetní, rovněž keramickou výplní s kartuší. V přízemí, značně pozměněném, tvoří 1. osu zleva obdélná výkladní skříň, v 2. ose je úzký vstup do krámu, pod 3. osou kamenný renesanční portál. Pod 4. a 5. osou bylo zabudované trojdílné okno v zazdívce bývalého krámu, v současnosti změněné na vchod s výkladem (rámování odstraněno). Portál je pískovcový, hnědě natřený (dříve zeleně přes starší hnědou). V pravoúhlém orámování je zasazen půlkruhově zakončený vstupní otvor, vroubený profilem se dvěma oblouny a výžlabkem (profil se nad soklem pravoúhle zalamuje). Týž profil lemuje také cvikle, vyplněné dvojitou (soustřednou) rozetou a snítkami. Následuje rámovaný hladký vlys, do něhož ze stran jsou vloženy reliéfní profily hlav – vlevo doprava hledící muž s vousem, vpravo proti němu doleva hledící žena v čepici. Následuje přesahující římsa zčásti s profilem simy, na ní je segmentový nástavec vyplněný reliéfní vějířovitou mušlí. Při jeho patách a na vrcholu rolničkovité zakončovaní články.