fara

Patrová budova na obdélníkovém půdoryse situovaná kolmo k západnímu průčelí kostela Nanebevzetí Panny Marie. Má sedlovou střechu krytou bobrovkami. Uliční průčelí má devět okenních os, v patře devět oken, v přízemí v prostřední ose místo okna vchod. Severní štítové průčelí v obou patrech členěno dvěma okenními osami. Ve spodní části štítového průčelí pásová bosáž s plastickými nárožními pilastry. Průběžná podokenní, profilovaná římsa mezi přízemím a patrem. Mezi pravoúhelnými okny severního štítového průčelí je obdélný štukový rám a v něm znak řádu křížovníků s červenou hvězdou. Budova je podsklepena valeně klenutými prostorami ve třech subteréních úrovních, sklepy přesahují půdorys fary směrem ke kostelu.