lázeňský dům Split

Průčelí je nepravidelně čtyřosé, čtyřpatrové s vikýři. Před přízemím v celé jeho šíři je postavena na svažující se ulici kamenná teráska, se schody z ulice, s kamenným zábradlím. V přízemí, ve 3. okenní ose zleva je obloukový vchod v ostění a klenákem a pásováním a 3 podobná oblouková okna. Levá část průčelí v šíři 1 okenní osy velmi jemně rizalitově vystupuje. Stěna v přízemí je rustikována, mezi přízemím a 1. patrem jsou úplná průběžná kladí. V 1. patře jsou okna obdélná, u okna nad vchodem se nachází balkon na dvou velkých konzolách, na půdorysu obdélníka se zaoblenými rohy, se skeletem zděným zábradlím, v něm je kovaná mříž, která je původní. Stěny 1. patra jsou částečně s pásováním, částečně režná cihla. Ve 2.–3. patře v 3 ose zleva je trojboký arkýř, vždy s 3 obdélnými okny v každém patře; ve 2. patře jsou boční okna s rovnou římsou, střední okno s trojúhelným frontonem a ve 3. patře plochými archivoltami. Ostatní okna 2. patra průčelí jsou s trojúhelným frontonem, u levého krajního okna je obdélný balkon na konzolách se stejnou mříží, jako balkon nad vchodem. Okna 3. patra průčelí jsou všechna s plochou archivoltou. Jak krajní rizalit, tak širší pravá část průčelí přerůstají plynule bez korunní římsy do velkého volutového štítu; pravý větší štít má celkem s tři vyvrcholení trojúhelným frontonem, levý menší štít s jedním trojúhelným frontonem nahoře. Od 2. patra nahoru je stěna fasády ponechána v režné cihle, přerušena je jen na krajích a mezi oběma částmi průčelí pásovaným pilastrem vysokého řádu. Střecha je tašková. Barva průčelí: cihlová.