měšťanský dům U dvou arciknížat

Dvoupatrový, honosný nárožní dům palácového typu s bohatou štukovou výzdobou ze 2. poloviny 18. století. Obě fronty nárožního domu jsou pětiosé, hlavní je fronta do náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, kam do nově adaptovaného přízemí ústí barokní půlkruhový portál s výrazným, akantovým klenákem ve vrcholu, průčelí pak dominuje hexagonální, zaoblením téměř válcový arkýř v úrovni 1. NP a ve stejné výšce situovaný znak – v medaili umístěný reliéfní portrét, rámovaný baldachýnem s korunkou. Okna rámují ploché šambrány, od prvního patra ušaté, kde jsou také opatřeny barokní, prostou obdélníkovou parapetní šambránou a segmentovou nadokenní římsou s palmetovou suprafenestrou s věnci. Zadní trakt je odbourán.