měšťanský dům

Měšťanský tříosý, řadový, dvoupatrový dům na úzké parcele je hrázděné konstrukce. Dvoupatrový dům byl postaven na velmi úzké, hloubkově orientované parcele přímo proti staré radnici na Tržišti. První zmínky o domu nazvaném Sedm planet, podle symbolů tehdy známých planet umístěných na fasádě, pocházejí z roku 1756. Obvodové zdivo přízemí a dvorního traktu prvého patra je vyzděno z lomového kamene, ostatní zdivo bylo provedeno z hrázděné konstrukce, která plynule přechází až do podkroví, kde je hrázděný i střední vikýř. Podle zachovaných hrázděných konstrukcí, v podstatné části s výpletem a mazaninou, lze datovat objekt do období vrcholného či pozdního baroka po velkém požáru města roku 1759. Tehdy byla majitelkou domu vdova po Christianu Wehnerovi. Dům „Sedm planet“ patří se svou hrázděnou konstrukcí po celé hloubce zastavěné parcely k ojedinělým příkladům celistvě dochovaného barokního hrázděného domu v Karlových Varech.