lázeňský dům Petr Veliký

Frontový, uliční dům, třípatrový. Průčelí čtyřoké. V přízemí původní dřevěné výkladce, v ose vchod obdélný. Původní dveře vyřezávané s pseudobarokní mříží. Nahoře původní sklo s nápisem „STARÁ LOUKA ČÍS. 42“. V 1. a 2. patře okna obdélná, v 1. patře vždy obě krajní s trojúhelníkovým frontonem, v 2. patře obě střední se segmentovou římsou. Okna 3. patra (obě střední) segmentová, v místech obou krajních os výrazně vystupující arkýře obdélného půdorysu, téměř kompletně prosklená. Veškerá zdůrazněná okna s balkonem (kromě arkýřů) půdorysu obdélného, s kovaným zábradlím s motivy mřížky, pásky a mušle. Fasáda členěna pilastry s malováním (rostlinné motivy, převažuje modrá, bílá a červená). Podobné malování je i v parapetech oken 2. a 3. patra dole v kruhových medailonech suprafenester oken 2. patra a nad okny 3. patra, rovněž v pásu pod korunní římsou. Korunní římsa výrazně vyložená, na konzolách tvaru zubořezu. Uprostřed nahoře velký arkýř s 2 obloukovými okny, nahoře se štítem sedlového tvaru. Postranní vikýře menší, završeny vždy trojúhelníkovým frontonem.