měšťanský dům

Řadový jednopatrový městský dům hloubkové dispozice s atikovým patrem. Tříosá fasáda do náměstí má světle žlutou barvu a bílé architektonické prvky. Přízemí je prolomeno jedním obloukem arkád s mírně stlačeným záklenkem, posazeným na omítaných hranolových pilířích s římsovými hlavicemi. Záklenek rámuje profilované štukové ostění. Nad patrem probíhá profilovaná kordonová římsa. Okna, dělená do čtyř tabulek, jsou osazena v lištových ostěních na jednoduchých parapetech. Nad patrem probíhá masivní profilovaná korunní římsa, krytá prejzy. Následuje atika, rozdělená dvěma polopilíři po stranách a dvěma uprostřed na tři pole s okenními otvory, zasazenými hladce do fasády - okna v krajních osách jsou žaluziová, v prostřední je dvoudílné okénko. Fasádu zakončuje korunní římsa a pod ní probíhají dva úzké profily kordonové římsy. Tříosá dvorní fasáda má omítku z poloviny opadanou - odhaluje nové cihelné zdivo patra s přetvořenými okenními otvory. V trojúhelném štítu jsou dvě výklopná okna. Bez dalšího architektonického členění. Střecha domu je sedlová, zvalbená do náměstí, uprostřed přerušená světlíkem nad schodištěm. Krytina eternit. Částečně půdní vestavba.