náhrobek Johanna Lobkovice

Náhrobek s vysokým reliéfem. na obdélném podstaveci s konkávně vybranými bočními stranami a ukončeném drobnější profilovanou římsou je umístěna nápisová deska, pod ním stylizovaná plochá čabraka. Na římse je postavena rakev s volutovými nohami a palmentami a křížkem na vrcholku. Na rozích rakve jsou postaveny dvě rytířské přilby, v pozadí za rakví jsou zatnuty šikmo křížem dva meče, dva praporce a dvě kopí. Nápis na desce: Hier ruhet / JOHANN LOBKOWITZ/k.k. Premier Rittmeister und Vorsteher des/ k.k.kladruber Hofgestütts/ Geboren am 29 August 1785 / gestorben am 27 April 1846/ Er elurte Gott und / liannt und Schaätzte / Den Menschen sich und seine Psticht/ That nie was freundes Recht verletzte / Und starb mit froher Zuversicht / Otächte mir verklärter Geist / Der Troft und Ruhe mir verheiszt./Gewidmet von seiner liesbe / rübten Gattin Josephine Lobkowitz.