ohrazení parku a obory

Celý areál rozlehlé plochy zámeckého parku a obory je obehnán ohrazením skládajícím se převážně z pevné robustní ohradní zdi a na severu pilířového oplocení, jehož pole jsou vyplněna dřevěným plaňkovým plotem. Úsek ohradní zdi ze smíšeného zdiva, jež dříve tvořila zadní stěnu zaniklé budovy stájí, uzavírá severovýchodní stranu parku mezi objektem kočárovny a zahradním pavilonem. Plná zeď zesílená z vnitřní strany pilíři je omítnutá a v koruně krytá prejzy. Severní část zámeckého parku je ohrazena plnou zdí ze smíšeného zdiva s kolmo napojeným krátkým úsekem, které kdysi tvořily obvodové stěny zahradních budov. Hrubě omítaná zeď je z vnitřní strany zpevněna pilířem a opatřena novodobým přístavkem kuželníku. Robustní kamenná zeď s fragmentárně dochovanými omítkami zdobenými malovaným kvádrováním odděluje zámecký park od hospodářského dvora přilehlé usedlosti čp. 3 a čp. 5. Koruna zdiva krytá ve východním úseku bobrovkami je z větší části rozrušená a porostlá drnem. V pravém úhlu zalomený úsek ohradní zdi oddělující dvůr přilehlé hospodářské usedlosti od zámecké obory je vyzděný z lomového kamene. Robustní zeď zčásti pojatá do obvodového zdiva budov má značně rozrušenou korunu porostlou drnem a náletovou vegetací. Severovýchodní část zámecké obory je ohrazena plnou kamennou zdí zpevněnou při vnitřním líci pravidelně rozmístěnými přízedními pilíři. Dlouhý úsek zdiva krytý v koruně plochými kamennými deskami je z vnější strany opatřen hrubě nahozenou omítkou. Severní hranici zámecké obory uzavírá dlouhý úsek pilířového oplocení tvořený robustními hranolovými sloupky s kamennými vrchlíky. Mezi omítanými pilíři jsou vsazena jednotlivá pole dřevěného plaňkového plotu spočívající na omítané kamenné podezdívce. Střední úsek je tvořen neomítanými sloupky z lomového kamene, kamenná podezdívka je též neomítaná. Západní úsek je bez podezdívky. Úsek plné kamenné ohradní zdi uzavírající západní stranu zámecké obory je prolomen pilířovou bránou situovanou na ose zámku. Robustní neomítaná zeď zpevněná na vnitřní straně vtaženými pilíři má místy rozrušenou korunu zdiva porostlou náletovou vegetací. Na zdi se dochovaly fragmenty omítek. Úsek kamenné ohradní zdi uzavírající jižní část zámecké obory je na východě napojen na štítové průčelí bývalé panské sýpky. Plná neomítaná zeď zesílená z vnitřní strany vtaženými pilíři má místy rozrušenou korunu zdiva porostlou náletovou vegetací. Úsek hrubě omítané ohradní zdi z lomového kamene oddělující západní stranu hospodářského dvora od zámecké obory navazuje na SV nároží panské sýpky. Robustní zeď s patrnými druhotnými zazdívkami otvorů má rozrušenou korunu porostlou náletovou vegetací. Kamenná ohradní zeď s půdorysným odskokem a patrnými druhotnými zazdívkami stavebních otvorů dříve zčásti tvořila obvodové zdivo zaniklých hospodářských budov. Mohutná zeď s drnovou korunou odděluje severní stranu hospodářského dvora od zámecké obory. Krátký úsek destruované ohradní zdi zesílené při vnějším líci vtaženými pilíři odděluje severní část hospodářského dvora od zámecké obory. Torzo kamenné neomítané zdi se svým západním koncem připojuje ke štítovému průčelí stodoly. Novodobý pletivový plot nesený kovovými sloupky zpevněnými v horní části výdřevou uzavírá na jihu část zámecké obory. Jednoduché oplocení procházející v místech původního ohrazení navazuje z obou stran na destruované úseky kamenných zdí. Jižní hranice parku je ohrazena robustní kamennou zdí složenou ze dvou hmotově odlišných úseků rozdělených zaslepenou pilířovou bránou. Východní úsek tvoří vysoká zeď zpevněná pilíři, ve zbývající části se nachází subtilnější zeď s cihelnými zazdívkami. Zeď přechází v krátký úsek architektonicky ztvárněné zdi napodobující kulisové průčelí zahradního altánů při severní straně parku. Zámecký park je od obory oddělen plaňkovým plotem s betonovými sloupky.