dům - lékárna

Celý objekt čp. 222 je nárožním domem, který má půdorys ve tvaru písmene L. Jižní křídlo je členěno na třípatrovou, jednoosou, mírně předstupující, plochostřechou část a dvoupatrovou čtyřosou část se sedlovou střechou. Západní křídlo je dvoupatrové s plochou střechou. Jižní křídlo domu s lékárnou tvoří severní frontu Velkého náměstí, západní křídlo s obytnou funkcí je orientováno do ulice Na Stráži. Za obytným křídlem navazují garáže z 30. let 20. století, vyprojektované zároveň s domem v roce 1938. U severovýchodního nároží jižního křídla se nachází přístavek pocházející z doby před dostavbou ve 30. l. 20. století. Severně od domu je dvůr. Na východní a západní straně dvora je zděná ohradní zeď. V severovýchodním rohu dvora stojí hospodářský objekt. Při východní stěně dvora stojí dřevěné kolny. Původní historický objekt lékárny byl ve 30. letech 20. století zčásti zdemolován a dostavěn novostavbou. Z historického objektu se zachoval pouze suterén a přízemí v jižním křídle objektu.