sousoší Kalvárie

Soubor samostatně stojících tří kamenných křížů představuje pašijovou scénu Ukřižování, Kalvárii. Na centrálním kříži latinského typu je figura ukřižovaného Krista s rukama ve tvaru písmene Y, hlava s trnovou korunou je skloněna k pravému rameni. Tělo Krista mírně prověšeno, zřasená bederní rouška svázána u levého boku. Ruce a nohy přibyty čtyřmi hřeby. Na horním břevnu kříže je osazena nápisová blána s písmeny I. N./R. I. Po obou stranách se nacházejí samostatně stojící kříže typu T, na kterých jsou dynamicky vyobrazené figury ukřižovaných zločinců s rukama ve tvaru písmene Y. Ruce a nohy lotrů jsou přivázány provazy. Všechny kříže jsou vytesané z jednoho kusu pískovce spolu se stylizovanými skalisky, vytvářející paty křížů. Každý kříž je osazen na vlastním žulovém hranolovém podstavci s rozšířenou římsou a jednoduše profilovanou krycí deskou. Na přední ploše každého podstavce je osazena nápisová deska. Nápisy na deskách jsou zvýrazněny černou barvou. Na čelní straně podstavce centrálního kříže je nad nápisovou deskou připevněna kovová lucerna se skleněnými výplněmi. Celé sousoší je prezentováno ve výrazu přírodního kamene. Okolo křížů je do terénu zapuštěno ohrazení upevněné do pěti kamenných pilířků nahoře zbroušených do jehlanu. Jednotlivá pole kovaného oplocení jsou tvořena pruty se špicemi na dvojitých vodorovných pásech. Ohrazení není předmětem památkové ochrany.