kostel sv. Michala

Průčelím do souměrně komponované ohradní zdi s dvojicí vrat zasahující podélná zděná omítaná jednolodní stavba s užším presbyteriem stejné výšky, polygonálně zakončeným. Na jeho pravém boku obdélná sakristie. Na lodi kostela za štítem sedlová, vzadu zvalbená střecha s polygonálním, cibulovitě zakončeným sanktusníkem, na presbyteriu a na sakristii valbové střechy; krytina eternit, na sanktusníku plech. Stěny členěny lisenovými rámy s lisenami střídajícími se s okny, na průčelí ohraničujícími dvě úzká postranní pole a širší pole uprostřed. Na osy středních 2 lisen navazuje členění plochého volutového štítu, děleného římsami na 3 horizontální pořadí (v nejnižším příčně oválné okno, ve středním ciferník hodin a v trojúhelném nástavci letopočet 1786). Okna – 2 na polygonu závěru, 3 z boků lodi a 1 uprostřed vstupního průčelí – jsou vysoká obdélná s půlkruhovým odsazeným záklenkem, v ploché šambráně s hlavním klenákem. Uprostřed hlavního průčelí i na pravém boku kamenný portál se soklíkem s plastickými kosočtverci a nízkým polosluncem nad ním. Sakristie členěna lisenovými rámy, profilovanou hlavní římsou a 3 obdélnými okny v šambráně s hlavním klenákem. Plochy mezi architektonickými články na celé stavbě jsou tmavší, z hrubě nahozené omítky.