škola

Škola čp. 52 je situována v historickém jádru obce, v těsné blízkosti kostela. Jedná se o patrovou budovu na půdoryse blízkém písmenu "V" se středovým rizalitem, kterému přiléhají dvě křídla. Ke kratšímu křídlu se váže novodobá, rovněž patrová přístavba z roku 1994. Objekt je završen valbovou střechou, krytou plechem. Kratší křídlo má čtyři, rizalit tři okenní osy. Delší křídlo je členěné v ose rizalitem, má devět okenních os. Okna jsou obdélná, šestidílná. Vstupní rizalit je završen štítem, vstup v přízemí je řešen jako edikula. Výrazná fasáda je eklektická. Výrazný sokl je složen z opracovaných pískovcových kvádrů, zdivo. Přízemí je bosované, patro z cihel. Ke dvornímu průčelí se váží přístavby. Fasáda dvorního průčelí je jednodušší, v podstatě nečleněná, pouze nad okny bosované klenáky. Předmětem ochrany je stará škola na vymezeném pozemku.