železniční stanice Holubov

Velmi dobře zachovaná typizovaná nádražní budova čp.34, č.parc.251, stejného typu jako v Černém Dubu, Zlaté Koruně, Polné a Polečnici. Obdélná zděná podsklepená budova na nízkém odsazeném kamenném soklu se zvýšeným obytným středním rizalitem. V roce 2004 byla provedena rekonstrukce fasády a střechy. Průčelí členěno lizénovými rámy, šambránami u dveřních a okenních segmentových otvorů s mohutnými vrcholovými klenáky, průběžná podokenní římsa. Sedlové střechy s přesahem se zdobně zakončenými trámy a krokvemi kryty novou pálenou bobrovkovou korunovou krytinou, s větracími kusy pod hřebenem a se sněhovými zábranami, střešní plášť prostupují dvě původní komínová tělesa, z nichž jedno je nově zvýšeno. Dochovány původní výplně otvorů se špaletovými dovnitř otvíravými čtyřtabulkovými okny s horním dvoutabulkovým větracím křídlem, dvě okna ve tvaru T.