Sochy "Práce" a "Spořivost" na jižním průčelí

Součástí původního uměleckého vybavení spořitelny byly i dvě sochy Práce (Sklář) od Jaroslava Brychty (1895–1971) a Spořivost od Ladislava Přenosila (1893–1965), osazené v roce 1936 na balkonu v patře na jižním průčelí budovy. Jednalo se o šamotové sochy v nadživotní cca 3m velikosti, sestavené z několika dílů, které byly s ohledem na špatný stav v roce 1984 během rekonstrukce objektu nahrazeny rozměrově identickými replikami z pískovce. Repliky vytvořil akademický sochař Kamil Hromádka. Tyto kopie původní výzdoby tvoří nadále nedílnou součást vzezření objektu, který od počátku počítal s jejich uplatněním. Současný stav věci: Kopie jsou dochovány bez poškození. Současný stav pískovce je stabilní, odpovídá působení vnějších vlivů.