lázeňský dům Alser

Třípatrový objekt s podkrovím. Na podélný uliční trakt navazují dva příčné dvoutrakty svírající mezi sebou schodiště. Vzadu vysoká opěrná zeď. Průčelí jest sedmiosé se středním tříosým rizalitem ukončeným segmentovým štítem s vázou ve vrcholu a plastickou dekorací ležatého oválu, festonu a palmet. Fasáda 1. a 2. patra členěna pásovanou rustikou. Dvojici krajních oken a tři okna rizalitu spojuje v 1. a 2. patře balkon s kovaným ornamentálním zábradlím. Pod poprsníkovými římsami oken 3. patra se nalézají reliéfní štukové vázy. Fasáda 2. a 3. patra je svisle členěna vysokým pilastrovaným řádem, pod korunovou římsou s imitací metop a triglyfů. Mansardová okna jsou završena trojúhelníkovitým štítem. K výzdobě fasády bylo bohatě užito palmet a festonu.