jiné archeologické naleziště - vojenské opevnění, archeologické stopy

Na V okraji rybníka zasahuje výběžek pevniny do vodní plochy. Poloha je chráněna ze SZ, Z (kde sahá až přímo ke břehu) a J vodou, na S, V a snad i J straně byla chráněna valem a příkopem. Plochý vnitřní areál má rozměry cca 80 × 60 m a je orientován delší osou Z – V. Val s příkopem (horní šířka příkopu 12–14 m, hloubka cca 5 m) jsou dochovány především na S straně, kde výška valu přesahuje úroveň vnitřní plochy. Na V straně je val již téměř zarovnán a pokryt chatovou zástavbou, v mělkém příkopu rovněž drobná zástavba a zahrádky. Na J straně není příkop ani val již patrný a terén zde plynule přechází do mírného svahu k vodě. Obvod areálu včetně příkopu a valu (na S straně i z vnější strany) zastavěn chatami, vnitřní plocha nezastavěna, část upravena na hřiště. Porost na lokalitě: zahrádky, tráva, ojedinělé stromy.