kaple sv. Anny

Samostatně stojící neorientovaná jednolodní stavba obdélného půdorysu, kněžiště mírně užší než loď, závěr kněžiště segmentově ukončen, nároží zaoblena, v ose za závěrem přistavěna nižší obdélná sakristie. Střecha je sedlová, nad závěrem valbová, stejně jako níže položená střecha sakristie, obě pokryty asfaltovým šindelem (dříve břidlice). Na hřebeni střechy za průčelním štítem otevřená šestiboká zvonicová věžička završená cibulí, makovicí a dvouramenným křížem. Symetricky řešené průčelí je členěno lizénovými rámy, v ose je pravoúhlý vstup s dvoukřídlými dveřmi a kamenným ostěním s ušima. Nad vstupem nika lemovaná šambránou završenou klenákem, zaklenutá stlačeným obloukem, s nástěnnou malbou sv. Anny. Nad korunní římsou neúplný segmentový štít s volutovými křídly, členěný pilastry, v ose je nika lemovaná šambránou s klenákem, v ní malba sv. Cyrila a Metoděje. Nad nikou ciferník hodin. V severozápadní i jihovýchodní boční fasádě jsou tři okenní osy, okna zaklenuta stlačeným obloukem, lemována šambránami a nadokenními římsami. V jihovýchodní fasádě prezentováno v omítce kamenné ostění bočního vstupu. Loď je zaklenuta ve dvou polích stlačenou valenou klenbou se styčnými výsečemi, klenba dosedá na pilastry s římsovými hlavicemi. Presbytář je zaklenut jedním polem stlačené valené klenby se styčnými výsečemi, v závěru je mělká nika zaklenutá konchou tvaru stlačeného oblouku. Kruchta v obvyklé poloze při vstupu do kaple je podklenuta valenou klenbou s výsečemi, má rovné plné zábradlí. Krov je historický, dřevěný, s novodobými vysprávkami, s hambálky a ležatou stolicí.