sloup se sousoším Nejsvětější Trojice

Vysoký sloup s kompozitní hlavicí s oboustrannou plastikou Nejsvětější Trojice ikonografického typu „Gnadenstuhl“. Korintský sloup se nachází na hranolovitém podstavci z jemnozrnného pískovce, opatřeném po stranách reliéfními plastikami. Dřík sloupu je kruhovitého průřezu s entazí. Na vrcholu pak sousoší Otce, Syna a Ducha svatého, faciálními frontami situovanými kolmo k ose náměstí, nad hlavou Otce zlacený symbol jejich jednoty, kolem celého sousoší ježí se zlacené kovové paprsky dodržující tvarovou formu mandorly. Na čelní straně podstavce reliéfní nápis „Zu Ehren der Allerheiligsten Dreyfaltigkeit ist diese Saul auf gericht worden Im Jahre 1700“, provedený v kurentu, pod ním trnová koruna; na reversní straně datace „MDCC“, na bocích podstavce ozdobeno akantovou rozvilinou. Sloup je obklopen balustrádovým zábradlím z hrubozrnného granitu, původně osazeného sochami sv. Jana Nepomuckého a sv. Judy Tadeáše, v roce 1946 poničenými a postupně snesenými pro havarijní stav.