městský dům

Dvoupatrový dům, loubí, podsklepený. Za domem dvůr. Fasáda pozdně empírová. V současné době je zde vietnamská prodejna a je využíván podkrovní byt. Při rekonstrukci v 90-tých letech byly dva přední sloupy arkády podloubí očištěny na kámen a arkáda doplněna o plastické kvádrování, zároveň byly nově upraveny výlohy v parteru domu. Fasáda má v parteru v ploše plastické pásování, okna 1. patra mají plastické nadokenní římsy a šambrány, pod okny 2. patra jsou podokenní římsy. Korunní římsu doplňují profilované konzoly. Dvorní fasáda hladká s fabionovou korunní římsou. Střecha objektu je kryta pálenými bobrovkami kladenými „ na šupinu “, krov novodobý, řezaný, s bedněním. Do půdního prostoru byla umístěna bytová jednotka, prosvětlená směrem do ulice pultovými vikýři. Úzká vstupní chodba do objektu se nachází vpravo dispozice. Dvůr za domem je vydlážděn novodobými betonovými dlaždicemi.