měšťanský dům

Jedná se o řadový, původně gotický, čtyřkřídlý patrový dům s loubím, s dvorem a atikovým patrem se zobytněným podkrovím, se sedlovými střechami krytými bobrovkami korunově. Hlavní západní průčelí do ulice je vodorovně členěné dvěma profilovanými korónovými římsami a bohatě profilovanou římsou korunní. Průčelí má v patře pět nepravidelně položených okenních os a tři osy v atikovém patře. Okna jsou rámována plastickými štukovými šambránami s vrcholovými klenáky. Okna jsou dřevěná, zasazená v lící, šestitabulková, v patře ještě s dvoutabulkovým větracím křídlem, ven a dovnitř otvíravá, se zděnou špaletou. Atikové patro je mezi druhým a třetím oknem z levé prolomeno segmentově zaklenutým úzkým svisle obdélným otvorem, skrz něj prochází roura odvodnění úžlabí obou střech. Ve cviklech arkád jsou kruhové rozety s datací LP 1574. Omítka průčelí je hrubá s šedomodrým nátěrem, architektonické prcky jsou hladké, bílé. Přízemní tři polokruhově zaklenuté arkády jsou doplněny archivoltou. Jejich zděné pilíře jsou nově obloženy žulovými řezanými deskami, levý střední pilíř je kamenný, s okosenými hranami, patkou a hlavicí. Příčné arkády mají lomený oblouk. Loubí je zaklenuto třemi poli křížové klenby s drobnými statickými poruchami. Chodník, procházející loubím je položen velkými obdélnými řezanými žulovými deskami. Dvorní průčelí severního křídla domu má zděnou pavlač s železným zábradlím, vynesenou dvěma kamennými odskočenými klasicistními krakorci, které podpírají tři arkády se dvěma stlačenými oblouky a jedním menším polokruhovým. Přesah střechy nad pavlačí je opatřen novým dřevěným palubkovým podhledem se spárami překrytými latěmi. Dvorní průčelí jižního křídla je vodorovně členěno kordónovou a bohatě profilovanou korunní římsou. V patře má tři okenní osy a jeden vstup z pavlače. V přízemí jsou prolomeny výkladce podélné jižní prostory. Okna jsou dřevěná šestitabulková, dovnitř otvíravá. Vnější východní průčelí východního křídla je prosté, hladké, opatřené světle modrým nátěrem, členěné pouze prostou kordónovou římsou krytou bobrovkami, korunní římsa je nevýrazná. Má čtyři okenní osy v patře, ona jsou sdružena vždy do dvou dvojic. Přízemí má dvě okenní osy a dva vstupy. Kolem oken jsou široké bílé šambrány v barvě nátěru. Severní vstup je po stranách svisle lemován přízedními čtvrtpilířky. Ve střeše jsou při římse prolomeny dva zděné sedlové vikýře. Vnitřní západní průčelí, obrácené do dvora je prosté, v přízemí prolomené průjezdem. Ve střeše vysoký zděný sedlový vikýř s šestitabulkovým oknem. Úzký dvůr za domem je ze všech stran obklopen budovami, je přístupný průjezdem.