socha sv. Jana Nepomuckého

Žula. Na nízkém čtvercovém základě čtyřboký soklík soudečkového tvaru s ornamentálními motivy při hranách. Vpředu, asi pod nápisem (pro znečištění neznatelným) letopočet 1848. Na síle krycí desky vlys ze zvonků. Vlastní podstavec hranolový s třičtvrtě sloupky na nárožích. Vpředu na soklících s diamatovým řezem tordované sloupky, obtáčené vinnou révou, vzadu hladké, rovných dříků. Hlavice všech jako obrácené třapce. Na bocích podstavce reliéfní květinové rozviliny. Na hlavicích spočívá úsek kladí. Přes římsu vždy uprostřed strany andílčí hlavička. Další částí je hranolový soklík pod sochou, na jehož bocích jsou s lidovou naivností postavy světců: Florián a Vendelín (s lopatkou), Ludmila a malý Váslav a sv. Rodina. Vzadu hladké. Nahoře, s označením S. ANTHONI postava stojícího sv. Antonína s malým ježíškem na pravé ruce. Dítko, přidržované světcovou levicí, jej objímá ze strany ručkama. Obě postavy v schematicky řaseném oděvu. Socha původně chybně identifikována jako sv. Antonína, později jako sv. Jan Nepomucký. Ve skutečnosti šlo o sv. Josefa s Ježíškem.