kostel sv. Jiljí

Jednolodní orientovaná stavba s pravoúhlým závěrem kněžiště, čtvercovou sakristií v ose kněžiště, čtvercovou kaplí při jižní straně kněžiště a čtyřbokou věží nad vstupním průčelím. Boční fasáda členěna vysokou soklovou podezdívkou, členěna vertikálně pilastry s římsovou hlavicí, prolomena jednou okenní osou, okno půlkruhově zaklenuté v přízemí a dvěma okenními osami, okna půlkruhově zaklenutá v patře. Okna hladká s klenákem ve vrcholu, který protíná korunní římsu. Jižní strana prolomena portálem segmentově zaklenutým, přístupným sedmi stupni schodiště. Kněžiště členěno dvěma opěrnými pilíři třikrát odstupňovanými, prolomeno dvěma a jednou slepou okenní osou, okna půlkruhově zaklenutá. Čtvercová kaple prolomena jedním pravoúhlým vchodem, přístupným pěti stupni a jednou okenní osou, okno půlkruhově zaklenuté. Sakristie prolomena dvěma okenními osami, okna půlkruhově zaklenutá. Severní stěna členěna pěti opěrnými pilíři dvakrát odstupňovanými, prolomena dvěma okenními osami v presbytáři a jednou okenní osou v lodi, okna půlkruhově zaklenutá. Boční vstup do kostela na severní straně hladkým pravoúhlým vstupem, nad nímž je prolomeno jednou pravoúhlé okno půlkruhově završené se šambránou a klenákem ve vrcholu. K severní straně přistavěno půlkruhové vřetenové schodiště na hudební kruchtu s krytým zděným vstupem, završené sedlovou střechou přecházející ve střechu půlkuželovou. Průčelí se středním rizalitem členěno pilastry s římsovou hlavicí. Na osu prolomen vchod segmentově zaklenutý ve hluboké špaletě, přístupný sedmi stupni. Nad vchodem jedna okenní osa, okno půlkruhově zaklenuté. Profilovaná korunní římsa nese hladké kladí završené profilovanou podstřešní římsou nesoucí volutově ukončený štít. Hranolová věž členěna na nárožích pilastry s římsovou hlavicí. Zvonicové patro prolomeno na třech stranách jednou okenní osou, okna půlkruhově zaklenuta se šambránou s klenákem ve vrcholu. Nad okny čtvercové vpadlé pole, v němž je osazen kruhový hodinový ciferník. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu čtyřbokého stanu, ve vrcholu makovice s křížem. Hlavní profilovaná římsa nad lodí nese sedlovou střechu, která je nad kněžištěm a sakristií postupně snížená. V interiéru kněžiště zaklenuto dvěma poli valené klenby s vytaženými hřebínky, sakristie valená s výsečemi, křestní kaple českou plackou, loď pěti poli valené klenby s výsečemi, podkruchtí zaklenuto valenou klenbou s vytaženými hřebínky. Zděná kruchta nesena sloupy a věží v západním průčelí. Půlkruhově završený vítězný oblouk dosedá na římsové hlavice přízedních pilastrů.