lékárna tzv. Stará, "U Anděla Strážce"

Jednopatrový nepodsklepený dům s dispozicí na půdorysu písmena L stojí na jižní straně Pražské ulice. Budova je vyzděna ze smíšeného zdiva s převahou lomového kamene, nové vápenné omítky jsou natřeny v základní ploše smetanově bílým tónem lomeným do odstínu slonové kosti, články plasticky vystupující jsou tónovány velmi světlým okrem. Stejnou nevýraznou světleokrovou až žlutobílou barvu mají i plochy bočního a zadních průčelí domu. Architektonicky je řešena pouze severní, do ulice orientovaná fasáda mladšího předního křídla, členěná v přízemí pásovanými pilastry, v ploše mezi pilastry štukovou kvádrovou rustikou. Patro, pročleněné hladkými lizénami a sdruženými okny, má v krajních osách zahloubeny dvě půlválcové niky s terakotovými, vícevrstevným vápenným nátěrem překrytými klasicistními sochami, symbolizujícími lékařskou péči. Obě plastiky, zhotovené zřejmě ve více výduscích ze stejné formy, představují stojící ženské postavy v antikizujících řasnatých tunikách. Levá figura drží v pravé ruce věnec, pravá postava s pravým předloktím ovinutým Eskulapovým hádkem drží v levici kalich. Přední křídlo domu do ulice má sedlovou střechu, dvorní křídlo kryje střecha valbová.