socha sv. Jana Nepomuckého

Barokní kamenná socha sv. Jana Nepomuckého stojí na pilíři vestavěném mezi nábřeží a jižní stranu východního mostního náspu. Plato se sochou je částečně ohrazeno mostním zábradlím. Sokl podstavce sochy je kubický, nahoře profilovaný. Na přední straně je německý věnovací nápis sdělující, že socha byla pořízena k poctě Boha, Marie Bolestné a zemských patronů. Konec obsahující jméno dárce je nečitelný. Hranolový dřík podstavce je zdoben geometrickými rámy s nízkými reliéfy. Vpředu (na severu) je znázorněn ukřižovaný Kristus (ruce má vidlicovitě roztažené, nohy s chodidly přes sebe a kolem pasu rozevlátou bederní roušku. Dole je nápis a datum: "Ex Voto/ 1709". Na západní straně je sv. Vavřinec oděný jako jáhen (v levé ruce drží rošt, v pravé palmovou ratolest). Na východní straně pilíře je Marie Bolestná (se sepjatýma rukama a mečem zabodnutým v prsou). Na jižní, zadní straně je sv. Václav (oděný jako rytíř s řádovým řetězem na krku a s praporem v ruce). Dřík podstavce je ukončen krycí deskou s krčkovitým spojovacím článkem pod podnoží sochy. Jan Nepomucký je oděný v kněžském šatě, s biretem na hlavě. Stojí s pravou nohou nakročenou na schod. Trup má mírně zakloněn. O levé rameno má opřen krucifix. Světec drží krucifix levou rukou tak, že se prsty dotýká korpusu Krista. Pravou rukou přidržuje dolní konec kříže. Rozměry sochy jsou mírně podživotní.