kostel Čtrnácti sv. pomocníků

Kostel stojí uprostřed náměstí. Je to neorientovaný jednolodní prostor s mělkými bočními kaplemi, zaklenutý valenou, lunetovou klenbou, k němuž přiléhá nižší, pravoúhlý chór. Stěny člení rytmus půlkruhových oblouků, mělkých výklenků kaplí a vysoké pilastry, nesoucí hlavní římsu. Stěnu východního průčelí s plochým rámopváním zpevňují na nároží sdružené pilastry, na nichž spočívá hlavní římsa a jednoduchý štuk, ukončený trojúhelníkovým nástavcem. Vstupní portál rámují pilastry s římsou, na níž leží půlkruhová římsa; o něco výše jsou symetricky prolomeny dvě mělké niky. Boční stěny opakují ploché rámování s vysokým pilastrovým rámem, uprostřed každého pole je vloženo půlkruhem zakončené okno s jednoduchou okenní špaletou.