socha sv. Jana Nepomuckého

Sv. Jan Nepomucký je podán v obvyklé ikonografii, stojící v kontrapostu s pokrčenou levou nohou, oděný v kanovnickém rouchu (klerice, rochetě a mozettě) s biretem na hlavě. V levici přidržuje vertikální břevno velkého krucifixu, situovaného lehce diagonálně před tělem, pravice ohnutá v lokti spočívá volně na hrudi. Hlava je pootočena k levému rameni a mírně skloněna, světcův pohled tak směřuje ke kříži. Typizovanou tvář s dlouhým rovným nosem a výraznými lícními kostmi lemují bohaté zvlněné delší vlasy a vousy. Kolem hlavy světce upevněna kovová aureola s pěti hvězdami. Figura je osazena na dvouetážovém čtyřbokém soklu. Spodní etáž soklu je novodobá, sestává z širší kamenné podesty, v níž je upevněn širší hranol s hladkými stěnami, ukončený hladkou kónickou římsou. Nad ní se nachází horní část soklu v podobě užšího hranolu, dole s profilovanou oblounovou patkou a nahoře s profilovanou římsou. Horní partie soklu pochází zřejmě z 19. století.