kostel Nanebevzetí Panny Marie

Areál kostela je situován na vyvýšenině ve V části obce. Jednolodní svatyně, s podélnou osou umístěnou ve směru SZ-JV, má pravoúhle zakončený presbytář s obdélnou sakristií po S straně a hranolovou věž situovanou v hlavním průčelí. Nároží lodi jsou zaoblená. Fasády člení lisénové rámce, segmentově ukončená okna jsou rámována šambránami s ušima a vrcholovým klenákem. Věž se šikmými nárožími je ve spodní části hladká, členěna jen kordonovou římsou navazující na hlavní římsu lodi. Patro věže člení lisénový rámec usazený na nízké podnoži. V přízemí věže je pravoúhlý široký portál s kamenným ostěním s ušima, který doplňuje plochý nástavec s velkým klenákem. Loď i presbytář kryje novodobá valbová střecha, věž mansardová střecha. Kolem kostela se rozkládá hřbitov vymezený ohradní zdí s dvěma brankami. Na vnitřní i vnější straně ohradní zdi je osazeno devět figurálních náhrobníků, jeden náhrobník je vsazený do země před hlavním vstupem. Jihozápadně od kostela při ohradní zdi stojí náhrobek ženy s křížem, s reliéfním nápisem: Johanna Horký / rozená Gýra / zemřela dne 19 ho února 1880 v 63. roce věku svého.. Předmětem ochrany je kostel, ohradní zeď s brankami a náhrobníky, severní schodiště, náhrobek ženy s křížem (Johanny Horký roz. Gýra a předmětné pozemky.