areál kostela sv. Vavřince

Podélná jednolodní neorientovaná stavba na obdélném půdorysu Na jižní straně průčelí s osu prolomeným pravoúhlým vstupem lemovaným kamenným portálem. Průčelí je akcentováno trojúhelným tympanonem ve vrcholu. Na západní straně hranolová věž s bání, k níž je přistavena patrová oratoř. Závěr kostela na severní straně trojboký s mírně konkávně ustupujícím kněžištěm. Fasáda kostela hladká členěná lezénami, v nároží jižního průčelí zdvojenými. Segmentově ukončená okna lemují hladké šambrány s klenákem ve vrcholu. Vstup do kostela předsíní v jižním průčelí je zaklenut jedním polem pruské placky. Chrámovou loď klenou tři pole plackové klenby mezi sdruženými pasy a kněžiště jedno pole plackové klenby s konchou v závěru. Na jižní straně před kostelem osazeny dvě barokní sochy sv. Šebestiána a sv. Jana Nepomuckého, které jsou zahrnuty do areálu kostela.