sousoší Krista Pantokratora (Eupatora) na podstavě

Socha Krista je umístěna na dvou metrovém podstavci hranolovitého tvaru složeném ze dvou stupňů. Z volutových křídel ve spodní části vybíhají dva hranolovité podstavce osazené plastikami andílků. Základnu sousoší tvoří masivní půl metru vysoký sokl (2 x 0,4 m), vpředu uprostřed vypouklý. Střední vypouklý podstavec je ve své spodní části opatřen reliéfem sv. Floriána hasícím oheň, v přilbici a praporcem umístěný v plastickém rokajovém rámci. Křídla tvořící podstavce andílků jsou v horní části do stran odsazena a zvýrazněna esovitými profilovanými články. Zakončena jsou šikmými volutovými římsami stoupajícími k hlavní římse podstavce. Na čelních stranách mají obdobné asymetrické kartuše s vegetabilním motivem větvičky s květinami a listy. Vzadu na podstavci v kartuši stojí sv. Linhart s mitrou, berlou a knihou, u nohou se dvěma beránky a beranem. Po stranách vyryté asymetrické rámce jsou podobné kartuším vpředu. Nahoře je podstavec zvýrazněn mohutnou profilovanou římsou se vzestupným obloukem uprostřed. Horní část nad římsou se kónicky zužuje k drobné oblounovité římse. Po stranách vystupují volutová křídla a vpřed jsou v reliéfu vyvedeny dvě hlavičky andílků. Sochy andílků po stranách sousoší sedí na šikmých římsách, natočeni k hlavnímu motivu. Levý se modlí, pravý má na ruce složeny na prsou. Kristus v rozevlátém šatě sedí na zeměkouli, obkročmo svírá latinský kříž, který přidržuje nahoře levou rukou. Pravicí žehná.