socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Na soklové základně tvořené nízkým stupněm obdélného půdorysu, spodní půlkruhový sokl pemrlovaný, nahoře ukončený hranolovou odstupněnnou římsou přechází ve vysoký půlkruhový podstavec, jehož dřík má dole dvá oblouny mezi nimiž je výžlabek. Dřík má na přední straně reliéf jazyka sv. Jana Nepomuckého ve svatozáři ve věnci svázaném stuhou, po pravé a levé straně po dvou píšťalách, které symbolizují jazyk sv. Jana Nepomuckého, horní okraj dříku je rámován lisenou (vodorovnou) a na zadním okraji lisény (svislé), hlavice s kymatem lesbickým s listy, krycí deskou. V nárožích hlavice vpředu hlavy andělů s křídly. Nad hlavicí nástavec složený z patky, dříku a trojité odstup. hranolovité římsy. Ná dříku a římse tři festony mající květy s křížem. Na plintu ve tvaru spodní výseče kužele socha sv. Jana Nepomuckého, který k srdci tiskne krucifix, medailon na krku. Po stranách dva andělé úchyty /pruty/ na koncích festonů, pásky na spodním okraji šatu sv. Jana Nepomuckého. Anděl po pravici drží na srdci dlaň levé ruky, anděl po levici má prsty na ústech.