sousoší sv. Anny Samotřetí na podstavě

Sousoší sv. Anny Samotřetí je přistavené k průčelí budovy děkanství. Na dvou vykrojených stupních spočívá sokl zdobený geometrickými rámy a na něm směrem vzhůru zúžený podstavec, zdobený na zprohýbaném čele rokajovou kartuší, po stranách boltci s volutami a nahoře profilovanou římsou se středovými volutami a rokají. Na římse stojí tři sochy. Uprostřed je Kristus jako dítě, po jeho levici sv. Anna a po pravici Marie. Kristus je znázorněn jako malý chlapec oděný v přepásané košilce. Tělo má lukovitě prohnuté, hlavu stočenou mírně vpravo. Ruce vybočují do stran k asistenčním figurám, které Krista vedou. Sv. Anna je zobrazená jako starší žena s rouškou na hlavě. Trup a hlavu má stočeny k dítěti, které pravou rukou vede. Levá ruka sv. Anny je v lokti ohnuta do vodorovné pozice. Marie je esovitě prohnutá a natočená doleva. Hlavu má skloněnou k levému rameni. Na hlavě má rovněž roušku. Mariiny paže směřují dolů dopředu. Levá ruka tiskne Kristovu pravici. Draperie ženských postav jsou rozevláté a tvoří částečně pozadí. Nahoře je pozlacená holubice s paprsky. Sousoší je bez nápisů. Postavy jsou v životní velikosti. Vpředu na římse je oko pro lampu.