kostel Povýšení sv. Kříže

Kostel stojí přibližně uprostřed areálu zrušeného hřbitova. Orientovaná stavba má obdélnou loď, na niž navazuje pětiboký presbytář, k němuž se na severní straně přimyká obdélná sakristie. Při západním průčelí, symetricky vůči ose lodi, se tyčí věž. Interiér kostela je přístupný prostřednictvím podvěží. Stavba byla velmi poškozena požárem před polovinou 20. století. Při následných opravách byl vztyčen nový krov nad lodí i presbytářem a výraznější úpravy se dotkly i interiéru (nově byla zřízena klenba kněžiště). Západní část lodi vyplňuje vyzděná kruchta. Kněžiště je od lodi odděleno lomeným triumfálním obloukem. Prostor presbytáře je zaklenut žebrovou klenbou o šesti paprscích, jejíž podoba zřejmě imituje původní formu. Fasády kostela jsou hladké, bez okenních šambrán, kryté novodobou omítkou. Hranolová věž vrcholí plechem pobitou střechou ve tvaru osmiboké helmice složitější konstrukce. Zvonové patro věže je prolomeno obdélnými okny s půlkruhovými záklenky. /Předmětem ochrany je kostel, ohradní zeď a pozemky areálu.