kostel Nanebevzetí Panny Marie

Areál kostela leží na výrazné ostrožně při jižním okraji obce. Je vymezen prakticky zcela novodobou cihelnou zdí hřbitova, kdy uprostřed její dolní části je situován kostel. V západní části zdi, v jejím vnitřním líci, je osazen dnes skrytý náhrobní kámen z r. 1606. Při severní okraji hřbitova je náhrobní kříž z r. 1776. V jižní části hřbitova je při západní stěně obvodové zdi situován pravděpodobně novější objekt sloužící jako současná márnice namísto té původní nacházející se v méně příznivé snížené poloze ve východní části kostela. Novější objekt je obdélníkového tvaru a jeho západní strana je vymeeana šikmou obvodovou zdí. Sedlová střecha je kryta bobrovkou. Objekt je proveden v barvě bílé s hrubě nahozeným soklem, římsa a šambrány dvou oken jsou bledě žluté. Okna jsou opatřena svisle bedněnými okenicemi. Předmětem ochrany je: kostel, náhrobní kříž a pozemky vymezeného areálu.