farní kostel sv. Vavřince

Jednolodní orientovaná stavba s pravoúhlým závěrem kněžiště, čtyřbokou věží v průčelí a obdélnou sakristií v prodloužené ose kněžiště. Boční fasáda členěna oběžným lizénovým rámem, prolomena dvěma okenními osami, okna s ustupujícím segmentovým záklenkem lemována hladkou šambránou a jednou oválnou okenní osou. V jižní boční fasádě odkryt vstup (dnes zazděný) lemovaný gotickým lomeným kamenným ostěním s profilací. Kněžiště členěno oběžnými lizénami, prolomeno po jedné okenní ose, okna zaklenuta s ustupujícím segmentovým záklenkem s hladkou šambránou. Na nároží opěrný pilíř. Sakristie hladká, prolomena jedním pravoúhlým vchodem a jednou okenní osou, okno půlkruhově zaklenuté. K sakristii přistavěn přístavek s jedním pravoúhlým vstupem, krytý pultovou stříškou s pálenou střešní krytinou. Průčelí se čtyřbokou věží, členěno oběžnými lizénovými rámy a lizénami flankujícími hlavní vstup prolomeným na osu. Hlavní vstup je zvýrazněn hladkou šambránou, nad ním jedna okenní osa, okno s ustupujícím segmentovým záklenkem lemovaná hladkou šambránou. Při jižní straně šnekové schodiště prolomeno pravoúhlým vchodem, nad nímž jsou dvě malá pravoúhlá okénka. Zvonicové patro členěno lizénami, prolomeno na tři strany po jedné okenní ose, okna segmentově zaklenutá lemovaná hladkou šambránou. Nad okny kruhový hodinový ciferník. Věž zastřešena dvakrát odstupňovaným jehlanem, ve vrcholu věže makovice a jednoramenný kovový kříž. Střecha sedlová nad kněžištěm zvalbená, krytá pálenou střešní krytinou. V interiéru je kněžiště, loď i podvěží plochostropé. Kněžiště odděleno půlkruhově završeným vítězným obloukem. Hudební kruchta zděná samonosná uzavřená dřevěným zábradlím s vloženým pozitivem varhan.