zámek Starý a Nový

Rozlehlý areál zámku se rozkládá v severozápadní části obce, ale dosahuje při své rozsáhlosti až k jejímu středu a dvě hlavní zámecké budovy, tzv. starý a nový zámek, tvoří západní frontu velké dolní návsi naproti kostelu. Obě budovy, situované kolmo k sobě, spojuje krátká ohradní zeď, prolomená klenutou branou a brankou hlavního vstupu z návsi do areálu. Další brána severně od starého zámku vede do někdejšího hospodářského dvora. Mezi oběma zámeckými budovami se rozkládá nádvoří, dnes parkově upravené, s velkým kruhovým paloukem osázeným několika jehličnany a doplněným symetricky uspořádanými záhony. Na nádvoří bezprostředně navazuje směrem k Z velký přírodně krajinářský park s rybníkem. Park je po obvodu obehnán ohradní zdí, jen částečně dochovanou. V severozápadním nároží parku při silnici stojí velká sýpka (není předmětem ochrany). Předmětem památkové ochrany je: tzv. starý zámek, tzv. nový zámek, bývalý hospodářský dvůr, ohradní zeď s branami, zámecký park a pozemky vymezeného areálu.