hotel Domino

Budova hotelového bydlení se nachází severně od centrálního okrsku města, v lokalitě zvané Podžatecká. Samostatně stojící stavba je situována při křížení ulic třídy Budovatelů a Jaroslava Seiferta. Stavbu tvoří dvě hranolové hmoty, které jsou vzájemně spojeny krčkem. Vertikální hmotu o 14 podlažích tvoří hotelové pokoje, ke které je kolmo přisazen horizontální objem ve kterém jsou společenské prostory (sál, jídelna). Hlavní vstup do objektu je z předprostoru ulice třídy Budovatelů, kdy před podélnou fasádou vertikální hmoty je předsazené schodiště kryté stříškou. Vertikální hmota o 13 podlažích a vyvýšeném suterénu je zakončena plochou střechou s terasou krytou stříškou, která je v jedné sedmině zlomená. Fasáda je členěna pomocí pravidelného rastru (13 x 13). Podélná fasáda do třídy Budovatelů má krajní pole při severovýchodu je plné, ostatní tvoří pole s okenními osami. Převýšený parter s osami suterénu tvoří jeden celek v podobě vpadlého pole ve kterém je jedna na výšku obdélná osa přízemí, pod kterou je čtveřice malých na šířku obdélných os. Výplň přízemí je členěna pravidelně na šest polí a v suterénu jsou bez členění. Rastr o 12 polí na výšku i na šířku pater je zdůrazněn předsazeným rámem. Takto vpadlá pole jsou vertikálně členěna na okno a pevné pole. Okno je na celou výšku pole a je členěn na dvě nestejně velké části, spodní 2/5 jsou pevné, parapetní. Horní díl je otvíravý. Pozice členění okna a plné plochy se po patrech střídá. Jednou je okno v pravé části, podruhé v levé. V patře je pozice vždy stejná. Na horní hranu pater navazuje zděná konstrukce zábradlí či atiky. Protilehlá fasáda je řešena téměř schodně, kdy poslední pole rastru vedle plné plochy tvoří lodžie. Příčné fasády jsou v úrovni parteru členy šesti vertikálními pásy v pravidelném rozestupu vyplněné luxfery. V patrech východní poloviny příčné fasády je osa vstupu s balkónem, na kterou směrem k nároží navazuje jedna okenní osa. Tato osa je na šířku obdélná a vyplněna dvojicí běžných okenních os pater. Protilehlá příčná fasáda je řešena ve stejném duchu, pouze zde nejsou balkóny a na místo osy se vstupem je pouze okenní otvor. V úrovni přízemí při jižním nároží je situován propojovací krček. Na plném pásu jihovýchodní fasády s hlavním vstupem se v úrovni parteru nachází vpadlé pole osazené hlubokým reliéfem s figurálním motivem muže doplněného o abstraktní tvary. Reliéf je proveden v kameni a bez polychromie. Přibližně v polovině této plné plochy jsou osazeny hodiny. Ciferník tvoří v kruhu puntíky dvou velikostí v jehož středu jsou jednoduché ručičky a pod nimi v plastickém obrysu seskupená písmena a čísla "PB96". Prvky hodin jsou plastické, vystupující z fasády. Barevnost fasády kombinuje přírodní hnědo pískovou barvu základní plochy s okrovou barvou plných polí rastru a na parteru. Samotný předsazený rastr je v lomené bílé. Bílé jsou taktéž rámy novodobých výplní. Povrchy mají různou strukturu. První plán základní plné hmoty je hrubě strukturovaný a naopak předsazený rastr a jeho výplně jsou hladké. Plné plochy člení na úrovni vodorovného rastru hladká nuta. Hmota krčku má obdélný půdorys a plochou střechu. Objekt v úrovni přízemí spojuje jihozápadní příčnou fasádu výškové stavby a kolmou severovýchodní podélnou fasádu horizontální stavby. Podélnou fasádu členění prosklená stěna dělená příčlemi na pěticí vertikálních polí, které jsou v polovině předěleny. Horizontálně orientovaná hmota společenských prostor je protáhlá na obdélném půdorysu s plochými střechami a mírně předsazeným soklem. Příčné průčelí do ulice třídy Budovatelů tvoří jíž zmíněný sokl, který protíná řada deseti okenních os v podobě malých na šířku obdélných oken. V patře je na středu šířky jedna okenní osa v podobě okenní osy. Osa je na šířku obdélná vyplněna rám členěným do tvaru dvou písmen T. Po stranách této osy jsou přisvětlovací otvory v podobě protáhlého obdélníku vyplněného luxfery. V jižní části jsou dvě vertikální a dvě horizontální otvory, kdy dva jsou vždy rovnoběžné a vedle sebe. V severní části jsou dva vodorovné vedle sebe a jedna svislá. Patro má větší část plochy fasády předsazenou. Jde o obdélný tvar, který má v ploše řádkový obklad hrubší struktury s proměnou šířkou dílů. Jihovýchodní fasáda je členěna taktéž mírně předsazeným soklem ve kterém jsou opět podélné otvory. Plocha přízemí je členěna devíti vpadlými poly, ve kterých jsou okenní otvory. Od východu je prvních šest polí členěno čtveřicí