měšťanský dům U jelena

Nárožní dvoupatrový dům krytý sedlovou střechou. Dům je trojkřídlý s nejkratším středním křídlem obráceným do náměstí a nejdelším severním křídlem do Zámecké ulice. Fasády, pravidelně členěné obdélnými okny, jsou hladce omítané a v přízemí zdobené rustikou. Nahoře jsou ukončené profilovanou korunní římsou. V průčelí do náměstí mají výkladce v přízemí segmentové záklenky a na korunní římse je osazena atiková balustráda. Vstup do domu je klenutým průjezdem z náměstí a menším bočním vstupem ze zámecké ulice. Dvorní fasády jsou lemovány pavlačemi vynášenými segmentovými klenbami do traverz. Interiéry jsou v přízemí klenuté stlačenými valenými klenbami s pětibokými výsečemi nebo plackovými klenbami, prostory v patře jsou plochostropé. Sklepy jsou klenuté stlačenými valenými klenbami. V jihozápadní části dvora byl dodatečně postaven patrový provozní objekt se šedovou střechou, na který navazuje přízemní přístavek v západní části dvora krytý rovněž šedovou střechou. Předmětem ochrany je dům čp. 88 a k němu náležející pozemek.