Valinova vila

Vila čp. 210, zvaná podle stavebníka Valinova, stojí v neobvyklé, ale urbanisticky zajímavé poloze vedle pozdně gotické vodárenské věže. Objekt tvoří dvoukřídlá stavba, sestávající z patrové tříosé hlavní části, ukončené stanovou střechou, a ze vstupního, lehce odsazeného a v dnešní podobě rovněž patrového křídla. Výraz průčelí, zdobený jen základními, důrazně geometrizovanými architektonickými prvky (odstupňovaná římsa, hladká meziokenní římsa, zaoblený půlkruhově sklenutý vstupní portál) charakterizují trojboká arkýřová okna v patře a polygonální vikýře prolamující střechu. Zahradní průčelí určuje rizalit s půlkruhově ukončenými nárožími, který se otevírá sloupovou lodžií. Válcové sloupy, dnes v přízemí břízolitové, v patře kanelované, byly původně kanelované po celé své délce. Předmětem ochrany je vila čp. 210, altán a vymezený pozemek. Součástí pozemku je oplocení.