kostel sv. Václava s farou

Areál kostela sv. Václava je situovaný v severní části Rozdělova při Vítězné třídě. Areál je dále vymezen ulicemi Vašíčkovou na západní straně, Kordačovou na severní straně a bezejmenou místní komunikací na západní straně. Areál sestává z orientovaného kostela, ke kterému je na SV straně připojena fara. Areál kostela a fary s přilehlou zahradou je ohraničen pilířovým plotem s kovovou výplní. Při SZ nároží průčelí kostela stojí litinovým krucifix osazený na vyšším kamenném podstavci. Volný prostor před západním průčelím areálu je upravený, částečně zatravněný a osázený zelení. V prostředí kulturní památky se nachází pilířový plot s branou a socha Ukřižovaného. Plot je cihlový s hranolovými pilíři ukončenými nízkými betonovými jehlancovými deskami. Kovové výplně mají vertikálně řešený rastr.