sloup se sochou Panny Marie

Balustráda kolem sloupu P. Marie o půdorysu osmiúhelníku v rozích s osmi pilířky, pole vyplněné kuželky. V osmiúhelníkové balustrádě je na hranolovitém dříku (přesněji - podoba kříže) umístěn čtverný sloup s korintskou hlavicí, na níž na římse je umístěna stojící P. Marie v životní velikosti. Podstavec P. Marie je tvořen z hranolovitého dříku ukončeného profilovanou římsou, nad kterou je umístěn čtverný sloup (půdorysu čtyřlístku) s korintskými hlavicemi, nad nimiž jsou umístěny hlavičky andílky a nad nimi profilovaná římsa, nad kterou na nízkém čtvercovém podstavci s volutami po stranách je umístěna stojící P. Marie. Ta je zobrazena stojící na zeměkouli s hadem, stojící vahou těla na pravé noze, levá je pokrčena, obě ruce podél těla s dlaněmi vytočenými vpřed. Oděna v dlouhý splývavý šat, přes ramena přehozený dlouhý splývavý plášť, prostovlasá.