socha sv. Floriána

Stojící postava sv. Floriána v obvyklé ikonografii. Světec je oděn v oděvu římského legionáře s helmicí na hlavě a v dlouhém plášti. V pravici spuštěné podél těla drží putnu, z níž lije vodu na hořící dům u své pravé nohy. V levé ruce ohnuté v lokti přidržuje žerď praporce, postaveného vedle jeho levého boku. Hlava je lehce pootočena k pravému rameni. Tvář s rovným nosem a knírem je lemována zvlněnými delšími vlasy. Pohled světec upírá před sebe. Statická obrysově sevřená figura. Čtyřboký kvádrový sokl sestává z širší profilované základny, užšího středního hranolu a vyložené profilované římsy. Na přední straně soklu latinský majuskulní nápis s chronogramem k roku 1807: S. / FLORIANE / MARTIIR / INTERCEDE / PRO / INCOLIS NOS / TRIS //.