měšťanský dům

Jednopatrový měšťanský dům čp. 332/9 je situován na nároží ulic Hradební a Kněžská, přičemž hlavní vstup je z Hradební ulice. Dům s klasicizujícím průčelím zakončuje skupinu památkově chráněných objektů na západní frontě Kněžské ulice. K domu postaveném na nepravidelném lichoběžníkovém půdorysu a zakončeném sedlovou střechou přiléhá západně dlážděný dvorek s malou zahradou. Exteriér: Jednopatrový nárožní dům nepravidelného lichoběžníkového tvaru se zkoseným trojúhelným štítem je zakončen sedlovou střechou, přičemž sedlo je rovnoběžné s Hradební ulicí. Průčelí do Kněžské ulice je tříosé, avšak v přízemí je prolomen pouze jeden dveřní otvor vedoucí do prostoru prodejny. Boční strana do Hradební ulice má v přízemí umístěny dva dveřní otvory a jeden okenní a v patře je prolomena dvěma okenními otvory, které jsou prostřídány se dvěma zazděnými okny. Nová okna obdélného tvaru jsou osazena ve špaletě, jsou dvoukřídlá, s šestitabulkovým členěním a lemována lehce profilovanými šambránami. Okna při uličním průčelí dosedají na společnou podokenní římsu, zatímco okna bočního průčelí mají vlastní podokenní římsy. Klasicizující fasáda obou uličních průčelí je hladce štukově omítnuta. Plocha přízemí je od prvního patra oddělena mohutnou profilovanou kordonovou římsou. Fasáda je zakončena profilovanou korunní římsou. Uprostřed plochy zkoseného štítu je prolomeno malé kruhové okno. Dvorní strana je zcela jednoduše štukově omítnutá. Je opatřena zastřešenou terasou, která je přístupná nejen z obývací místnosti v patře, ale také po dřevěném venkovním jednoramenném schodišti. Dvorek má zčásti kamenné dláždění a z větší části je upraven jako zahrada. Novodobé úpravy ve dvoře a v zahradě nejsou součástí KP. Ze západu je ohrazen dřevěným plaňkovým plotem a na jihu zděnou zdí, která přináleží k sousední parcele jčř. 409.