měšťanský dům

Jedná se o patrový dům v řadové zástavbě východní strany Kněžské ulice, jako poslední dům respektující linii uliční čáry domů s loubím. Sousední dům ustupuje do pozadí o uliční hmotu loubí a způsobuje uliční lom Kněžské ulice. Za domem se nachází malý dvorek bez ohraničení, který je dnes součástí velké parkovací plochy za domy na východní straně Kněžské ulice. Jedná se o dům o třech okenních osách s raně klasicistním průčelím. Dům je situovaný na protáhlé obdélné parcele s linií zástavby na uliční čáře. Dům předstupuje o hmotu podloubí před sousední dům čp. 356/30 na jeho severní straně. Dům je zastřešen sedlovou střechou krytou eternitovými šablonami. Uliční průčelí s raně klasicistním štítem je v přízemí otevřeno dvojicí nestejně širokých polokruhových arkád. Arkády jsou sklenuty na středový pilíř. Arkády jsou plasticky lemovány s horní předstupující profilací. Průčelí domu je hladké, je členěno lizénovými rámy a je ukončeno jednoduchou předsazenou korunní římsou. SZ nároží domu je ve spodní části zesíleno opěrným pilířem, zhruba do výšky 2 m. V přízemí, mezi arkádovými oblouky, je štukové vykrajované pole s lemováním po obvodě. Okenní otvory v patře jsou ve štukových šambránách s horním lemem. Okna jsou dvoukřídlá, členěna na čtyři pole a jsou osazena ve špaletě. Nad římsou se zvedá plochý volutový štít s křídly a sedlovým ukončením, který je po obvodě štukově lemován pásem se spirálovámi volutami v patě štítu. V ploše štítu jsou prolomeny dva okenní ovtory ve shodných štukových šambránách jako jsou okna v patře. Okna menšího rozměru jsou dvoukřídlá, čtyřtabulková a jsou osazena ve špaletě. Na koruně štítu se nachází váza. Boční severní fasáda přímo navazuje na tektoniku uličního průčelí. Plocha fasády je hladká, je členěna lizénovým rámem a ukončeno korunní římsou. V parteru je polokruhově zaklenutá arkáda s lemováním. Patro je prolomeno okenním otvorem stejného provedení i výzdobou jako okna v uličním průčelí. Dvorní fasáda hladká, zcela nestylová, bez profilací. V pateru je zcela vlevo prolomen nový dveřní otvor, ke kterému vede předsazené kovové schodiště, dále je zde úzký okenní otvor a zcela vpravo je polokruhový otvor vedoucí do průjezdu. Patro je členěno třemi okenními otvory a plocha štítu dvěma okenními otvory. Podloubí domu je plochostropé. Zcela vlevo je polokruhový otvor ústící do bývalého průjezdu, který je tvořen ve středu dveřmi a po stranách je skleněnou výplní. Vpravo je polokruhový široký okenní otvor s oplechovaným parapetem.