socha sv. Jana Nepomuckého

Na obecním prostranství je situována na čtyřbokém robustním zděném podstavci kamenná socha sv. Jana Nepomuckého. Sokl tvoří předstupující patka přecházející šikmým zúžením ve vysoký dřík, ukončený římsou, nesoucí stříšku tvaru komolého jehlanu. Na stříšce je umístěn nízký postament sochy světce podživotní velikosti. Figura je výrazně esovitě prohnuta, levá noha s mírně ohnutým kolenem je nakročena, levé rameno skloněné a hlava pootočena vlevo s pohledem směřujícím vlevo dolů. Paže světce jsou ohnuty směrem k trupu; v ostrém úhlu ohnutá levá ruka třímá při hrudi (sekundárně doplněný) krucifix, v pravém úhlu ohnutá pravice přidržuje kovovou ratolest. Sv. Jan Nepomucký je oděn v obvyklé kanovnické roucho s klerikou a reliéfně provedenými trojicemi knoflíků, krajkovou rochetou a almucí, hlavu kryje biret. Spíše schematicky provedená tvář, s velkýma rozevřenýma očima, je lemována plnovousem a kadeřavými vlasy.