měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům je hloubkově situovaný, zastřešený sedlovou střechou s hřebenem kolmým k ulici, při ulici je střecha ukončena polovalbou.Objekt je podsklepený. Uliční průčelí je členěno na tři osy, přízemí ukončují dvě arkády podloubí. Arkády jsou půlkruhové, dva pilíře kamenné, třetí omítnutý. Oblouky arkád jsou opatřeny malovanými pásem. Podloubí je zaklenuto valenou klenbou s dvěma páry styčných trojbokých výsečí. U přechodu do podloubí sousedního, jižního domu je zachován pás lomeného oblouku. Přízemí je v jižní části prolomeno dveřním otvorem s půlkruhovým obloukem. Otvor je vyplněn novodobými prosklenými dveřmi. Severní polovinu průčelí člení dva okenní otvory osazené za líc fasády novodobými jednotabulkovými okny. Přízemí a patro není opticky oddělené. V polovině přízemí začíná malované nároží, které zdobí také první patro. Fasáda prvního patra prolomena třemi okenními otvory, které jsou opatřeny jednoduchými malovanými rámy. Okna jsou dvoukřídlá, šestitabulková, osazená ve špaletě. Patro ukončuje malovaná lišta. Lichoběžníkový štít má uprostřed malé špaletové okno, opět opatřené malovaným rámem. Plocha štítu je po obvodu lemovaná pasem zvýrazněným v omítce. Okraje střechy mírně předstupují před fasádu. Východní průčelí je hladce omítnuto (bez jakéhokoliv zdobení). Všechny otvory jsou umístěny ve špaletě. Přízemí prolamuje v jižní části vchod s lomeným obloukem, na severní straně je u země malé sklepní okno, nad ním tři šestitabulková okna. Stejná okna jsou také v patře, kromě nich se v úrovni patra nad vchodem nachází menší okno. Ve štítu jsou tři okna o rozdílných velikostech. Štít ukončuje dřevěné obložení. Za měšťanským domem se nachází obdélná parkovací plocha. Po obvodu je ohraničena nízkými kovovými sloupky. U budovy je úzký pruh vydlážděn. Parkovací plocha je bez památkové hodnoty, na památkově chráněném pozemku.