socha sv. Václava

Volně stojící na volném prostranství ve stráni před evangelickou modlitebnou. Obdélníkový půdorys je v přední části konvexně zaoblený. Socha stojí na terase z pískovcových desek, za sochou zídka z pískovce. 1 schod, jež tvoří zároveň podstavec sochy a na něm ještě jeden schod pouze v přední části. Socha světce v životní velikosti stojící na podstavci tvořeném nízkým soklem sledující půdorys výše uvedený, na něž nasedá dřík hranolovitého tvaru na bocích s volutami. Podstavec tvořen ze soklu nízkého s profilovaným zakončením, na něž nasedá hranolovitý dřík, jež je na bocích zdoben volutami protaženými po bocích dříku až k římse, kde ukončeny drobnými volutami. V přední části ve spodní mezi dolními volutami umístěn v ozdobné kartuši reliéf. Nad ním v ozdobné kruhové kartuši reliéf zavraždění sv. Václava. Dřík je ukončen nízkou římsou, v půdoryse obdélníkového tvaru jako sokl ve středu přední části s ozdobou tvaru klenáku, z jehož středu vycházel kovový držák lucerny. Nad římsou umístěn vlastní podstavec sochy, čtvercového půdorysu s konkávně ustupujícími hranami. Nad římsou v pravé části vedle podstavce sochy jsou umístěny na nízkém podstavci 2 andílci, pravou rukou ukazující na sv. Václava. Sv. Václav oděn v kněžský šat s krátkou suknicí a dlouhý plášť sepnutý na prsou, stojící na levé noze a pravou pokrčenou, pravá ruka přidržuje plášť a levá drží praporec s žerdí. Nad oválným reliéfem v předu dříku: 1477 (?).