pivovar Lorec

Původní středověká tvrz - v těchto místech připomínána již na sklonku 15. století. Dnes je hlavní dvoukřídlá barokní budova obestavěna provozními budovami pivovaru. Nejzdobnější je střední trakt se třemi osami, krytý hloubkově orientovanou mansardovou střechou. Celé sedlově zastřešené druhé patro je patrně nově přistavěno. Levé křídlo je zakryto přístavkem s pultovou střechou, okna v patře (zčásti se šambránami) byla zazděna. V pravém křídle 1. patra jsou okna se šambránami s uchy, v druhém patře ležatá okna bez ostění. Průčelí proti vjezdové bráně je tříosé. Předmětem ochrany je areál čp. 11 - hlavní budova pivovaru, sklepy hlavní budovy, špýchar, dvojitá brána, ohradní zeď a pozemky vymezeného areálu.