přádelna Holštýnský dům

Zděný, omítaný dvoukřídlý objekt na půdorysu písmene L. Pravý trakt, východní, jednopatrový, průčelí do ulice ukončeno lichoběžníkovým štítem o třech okenních osách, členila pásová a korunní profilovaná římsa. Okna měla kamenné ostění a ploché římsy. Boční, dvorní fasáda o pěti okenních osách shodného členění. Hlavní, severní, křídlo dvoupatrové o pěti okenních osách, shodně členěné. V přízemí dva pravoúhlé portály s kamenným ostěním a průjezdní vstup se stlačeným záklenkem a ve vrcholu s klenákem s iniciálem "H". Střechy mansardové, kryty břidlicí. Do ulice dvůr uzavřen nízkou zídkou s ozdobnou mříží a středními vraty. Východní křídlo se sklepem klenutým valeně. V přízemí s výjimkou první klenuté místnosti rovné stropy. Do plochostropého patra vedlo dřevěné točité schodiště. Severní křídlo, vpravo při severovýchodním nároží s místností zaklenutou čtyřmi poli křížové klenby na střední hranolový sloupek, průjezd zaklenut třemi poli pruské klenby, schodiště do patra rovné. Také ostatní místnosti klenuté pruskými klenbami. Patro plochostropé.